פפריקה המתכון השבועי



פלפלים ממולאים עטופים בבצק
חדש! מהיום תוכלו לצפות במתכון גם בוידאו
 לחץ לצפיה במתכון מצולם
המרכיבים:
 1 חבילת "בצק ירקות תרד" טבעול מופשר
3 פלפלים אדומים בינוניים
10 שיני שום על קליפתן
חוט שפגאט (אופציונלי)

למילוי:
3 ביצים קשות
4 כפות שמן-זית
½ כפית מלח
2 כפות עירית קצוצה
½ כפית פפריקה מתוקה הונגרית
¼ כפית פפריקה חריפה 
 לציפוי:
1ביצה טרופה
פפריקה
קימל 
הכנה: להכנת המילוי מגרדים את הביצים הקשות לקערה, מוסיפים 4 כפות שמן-זית, מלח, עירית, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה ומערבבים קלות.
חותכים את חלקו העליון של הפלפל ומנקים מהגרעינים.
מחממים כף שמן זית ומטגנים את שיני השום עם קליפתן מספר דקות.
ממלאים את הפלפלים במילוי, מטגנים קלות עם השום ומקררים.
מרדדים את הבצק לעיגול של כ-24 ס"מ.
מניחים במרכז הבצק את הפלפל הממולא, מכסים עם החלק העליון ועוטפים אותו בבצק. להגשה מיוחדת יותר ניתן לעטוף את הפלפל עד למחציתו ולקשור את הבצק באמצעות חוט שפגאט.
מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעט פפריקה וקימל.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של C 180 למשך כ-20 דקות. 



מס´ מנות: 3

            
                                                                                                                                                
  
                                                                                                                          
                                                                                                                                                                                              
קדרת כרוב חמוץ
חדש! מהיום תוכלו לצפות במתכון גם בוידאו
 לחץ לצפיה במתכון מצולם
המרכיבים:
6 כרעיים עוף (רק החלק העליון)
200 גרם חזה אווז חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
200 גרם קבנוס מעושן חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
600 גרם כרוב חמוץ חתוך לפרוסות
4-5 כפות שמן זית
1בצל גדול חתוך דק
3 שיני שום חתוכות דק
פלפל
מלח
1 פלפל שאטה (אופציונלי)
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית קימל
ליטר מים
הכנה:
מקמחים את הכרעיים ומטגנים אותן בסיר גדול עד להזהבה.
מוציאים את הכרעיים ומטגנים את הבצל והשום כשתי דקות באותו סיר.
מוסיפים את חזה האווז והקבנוס ומטגנים כ 6-7 דקות עד שכל החתיכות מוזהבות היטב מכל הצדדים. מתבלים בפפריקה וקימל ומערבבים מעט. מוסיפים את הכרעיים.
בוזקים מים, מוסיפים סוכר ומלח, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות (עד שהעוף מוכן).
מוסיפים את הכרוב, הקימל, הפלפל והפפריקה החריפה וממשיכים לבשל כ-10 דקות על אש נמוכה.
סוגרים את האש ומגישים.







מס´ מנות: 6

  
  




  
  

מכתבים למערכת

 

למה הורדתם את המתכונים מ"לאישה"?

רויטל

שרות פפריקה בא בעצם להחליף את פרסום המתכונים ב"לאישה".

בפפריקה, כפי שכולם יודעים, ניתן לקבל חינם את המתכונים בהרשמה חד פעמית, ישר לדואר האלקטרוני, מיד בסיום השידור. בעזרת טכנולוגיה מתקדמת נין אפילו לצפות במתכונים בוידיאו!

זהו שירות הפתוח לכולם, שנהנים ממנו לעת עתה עשרות אלפי אנשים!

 

 

שלום,

איזה מתכונים אפשר לעשות עם מלווח חוץ מזיווה?

מלווח יכול להיות בסיס להרבה מאוד מאכלים, חלקם אפשר גם למצוא באתר התוכנית www.teamim.co.il .

מלווח לאחר טיגון מתנהג כמו בסיס שאפשר להניח עליו רטבים כגון רוטב בולונז, סלטים קרים או חמים, ביצים, דבש ובעצם כל דבר!

מלווח זה מוצר שמאוד מגרה את היצירתיות שלי, כך שתמיד יש לי במקרר כמה עלים קפואים למקרה הצורך.

 

 

בוקר טוב ושנה טובה לכולכם

אולי זו תישמע שאלה טיפשית (כי הרי נרשמתי לאתר שלכם ואני רוצה לבשל או ללמוד לפחות), אך אני מאלה שלא אוהבות את עבודות  הבישול. משום מה, אין לי אהבה לבישול או אפייה וכמעט כל מה שאני מבשלת לא יוצא מוצלח כל כך. בטח תשבו ותצחקו עליי, אבל מקווה שתיתנו לי הסבר ועצה מה לעשות, שכן אני אם לילד מתבגר שמבקש שאמו תכין לו ארוחות טעימות יותר

בתודה, שירלי

אנחנו לא צוחקים ואת לא היחידה שכותבת לנו מכתב בנוסח זה.

לאור דרישת הרבה מאוד מנויים, בקרוב נחנוך בעיתון מדור קבוע של "בישול גורמה בן רגע", בו נפרסם מתכונים פשוטים המבוססים בחלק מהמקרים על מוצרים "אינסטנט". אני משוכנע שהמדור החדש ישמש אותך להכנת הרבה ארוחות שכל המשפחה תהנה מהן!

 

 

קניתי בשר טרי [שייטל] כמו שאתם ממליצים, צליתי [2 ק"ג] על אש נמוכה כשעתיים ויצא יבש לאלה. לעומת זה הרוטב מצוין, בעיקרון מבחינת הטעם אפשר להגיע לתוצאות דומות גם עם קפוא מס 5 או 6. למה ?

אלישבע

חבל לבזבז את החלק הנהדר הזה כשהוא טרי לבישול ארוך, ואם כן אז בתוך רטבים סמיכים כגון גולש, וגם אז הוא מבוזבז.

אני משתמש בשייטל טרי להכנת סטייקים "בן רגע". הוא לא צריך יותר מ- 3-4 דקות על כל צד וניתן להגיש אותו עם כל מיני רטבים מעל. השייטל גם מתאים להכנת מתכונים של בשר נא כגון קרפצ'יו וסטייק טרטר.

 

 

כשאני מכינה מרק ירקות בתי אוכלת רק את המים ונשארים לי כל הירקות המבושלים מה אפשר לעשות עם הירקות

רונית

יש שני מתכונים קלאסיים המיועדים בדיוק לשאריות של בשר וירקות מבושלים: סלט רוסי וסלט " de boeuf".

בשני המקרים חותכים את המרכיבים לקוביות של חצי ס"מ ומערבבים עם מיונז. חשוב שהמיונז יהיה מיונז טוב שמיוצר בבית ולא מיונז מסחרי. משאירים יום-יומיים במקרר על מנת שהטעמים יתחזקו וזה דליקטס!

אם פעם הבאה שתכיני נשארת מנה מיותרת, תזרקי עצם...

 

 

ערב טוב

האם ידוע לכם היכן אפשר למצוא רשימת מסעדות טובות אשר מאשרות כניסה עם חיות מחמד. כאשר אנו נוסעים לנופש אנו לא רוצים להשאיר את הכלבה סגורה לבד בבית אך זה כמובן מגביל בעיקר כאשר אנו רוצים לאכול.

תודה מראש

רוני יפה

זאת פרשה כאובה. אני לא מכיר בארץ הרבה מסעדות כאלו אבל הנה עכשיו על גבי העיתון אני פונה לכל המסעדנים שקוראים אותנו להרים את הכפפה ולהצהיר: " פה אנחנו שמחים לארח גם כלבים". אני מבטיח לתת לזה פרסום נאה בעיתון.

בינתיים, רק שתדע, בפריז עוד מותר ברוב המקומות. הם דאגו להוציא חוק נגד העישון במקומות ציבוריים אבל לחיות מחמד עדיין לא הגיעו.

  
                                                         
  

                           
                        

Comments

Popular posts from this blog

top 10 cars

Top 5 ideas for rank better in search engines